Pages

Sunday, December 5, 2010

[Download] Screensaver & Kebaikan Screensaver Kepada Monitor

Hello :D

Lama dah tak update blog.. Sibuk dengan SPM di samping tiada idea untuk entri baru.. Tinggal lagi dua matapelajaran je; Kimia dan Lukisan Kejuruteraan.. Esok kertas Kimia dari pagi sampai petang.. Masa baca buku tertido.. Bangun² pening kepala T_T Harap² boleh jawab Kimia esok..

Windows 7 Bubble Screensaver
Kebanyakan orang tak suka menggunakan screensaver mungkin sebab serabut, tak cantik, tak minat, dan macam² lagi.. Setiap orang pendapatnya lain.. Dulu aku pon tak minat guna screensaver ni.. Setiap 10 atau 15 minit, screensaver keluar.. Masa guna Windows XP dulu screensaver yang ada tak lah cantik sangat.. Windows 7 ada screensaver yang buih keluar dari Start Menu.. Cantik jugak..

Sebenarnya, screensaver ada kelebihannya.. Cuba lah Google.. Aku dah cuba dan banyak sangat.. Abang aku, Anarm pon ada cakap pasal screensaver.. Dia cakap:

"Guna screensaver.. Elok untuk monitor" =.='

Kebaikan screensaver ialah screensaver membantu 'kebakaran' pada monitor setelah digunakan.. Kalau guna screensaver yang gelap lebih bagus.. Aku ni x reti sangat nak cerita pasal kebaikan screensaver kepada monitor ni.. Nak cakap karang takut salah buat malu je plak..


Tengah baca forum pasal screensaver, ada yang cadang guna The Matrix screensaver.. Aku try la dan memang smart.. Kalau screensaver Matrix kat Ubuntu tu lagi smart! Tapi aku tak jumpa macam Ubuntu tu..

The Matrix Screensaver For Windows 7
Cuba tengok video ni.. Tak boleh embed.. Aku bagi link je..

Download kat sini..

Install macam biasa..
Right-click Desktop > Personalize > Screen Saver > The Matrix
Kalau dah tak nak guna, uninstall macam biasa.. Seelok-eloknya guna Revo Uninstaller.. Guna yang free je..support free source!hu3

Selamat mencuba! :)

Thanks for reading :)

8 comments:

  1. aku ade 1 screensaver baik punye..boleh gune untuk kenakan orang gak.

    screen saver ni name die BoD (BleuScreen of Death)
    memang bile time die kuar,kau akan cuak tau pasal nampak cam komputer kau dah kena bluescreen.huhuhu kau google la kalau nak download

    ReplyDelete
  2. [pakeri]
    ye lah..aku lupa pasal blue screen..hu3..aku google!

    ReplyDelete
  3. haha..aku gune scrensaver mcm pakeri ckp tuh...hahaha

    ReplyDelete
  4. aku tak suka guna screensaver, tp mcm best je yg diorg ckp kat atas tu.haha

    Pendapat anda?
    Sakit kepala atau migrain?

    ReplyDelete
  5. [Hasrol Nizam]
    memang best..cuba2..hu3

    ReplyDelete
  6. pergh! yo ko? keno buat jgk nih hahaha

    ReplyDelete