Sunday, March 7, 2010

Celcom vs Maxis vs U Mobile vs Tunetalk vs DiGi

Assalamualaikum...
        
Yeah..berjaya hupdate lg..hu² aku nak kongsi ape yg aku tau tentang bende yg penting dlm hidup seseorang pada zaman yg serba moden lagi canggih ini..haha poyo agak² ape ye? Korang rase ape ye? Makan? Minum? Tido? bkn²..aku nak cite pasal

Prepaid & Berukband
          Aku nak cite satu per satu..ikut korang la nak bace ke x..xnak xpe T____T
          Celcom skrg nie..bnyk tol produk die..tol ke produk? aku men ckp je..huhu..yg pakai Celcom msti gune plan Xpax..aku rase Xpax la yg paling murah antara prepaid Celcom..tgk bwh nie ^__^
(dipetik di Xpax)
          Xpax skrang bg pengguna setia Celcom 15pax! gile bnyk..boleh letak no bukan Celcom lg tuh..canggih²..huhu..kelebihan Xpax die boleh taruk no bukan celcom..murah pon murah..tp yg aku x suke pasal Celcom die punye krdt expiry..cepat sgt expired..topap RM10 bpe hari je..tot tet tot tet dah abis krdt/expired..ciann....huhu..berbanding ngn

S.O.X & U.O.X atau lebih manje LOL disebut School Pax & Upax
          
          Dua sahabat nie expired date krdt die sampai kite dah tua..huhu..aku suke sebab aku pakai Upax..sian korang yg dah lebih umur x leh gune..kui3..tp plan dua sahabat nie cume ade 8pax..
(rate 8pax utk no celcom je..sedey T__T)
(ni plak utk semua)
          Kpd budak²,cepat²lah beli Upax ke SkoolPax ke..org tua xleh guna..org tua pakai Xpax je la..huk3 just kidding..sila jgn marah T___T
          Celcom Biru plak aku x nampak ape kelebihan mereka..ceewaah..cuma die leh TemanTapiMesra20..sedikit information.........

          Aku rase Celcom Blue kurang best..org tua pon x guna..bhak3..Men² je..sory Celcom T____T sebagai pengguna..eh? sape pengguna? korang la..aduyai..hu3..suke hati korang la nak gune ape..Celcom tetap kayak..huhu

          Pasal beruk nie aku x tau sgt..tp semua cm best je..korang leh tgk kat sini!! tp pengguna beruk celcom kurang naik darah tinggi berbanding pengguna beruk maxis..betul x?huhu

Maxis atau HotLink

          Dorang skrang terkenal sbb ramai org guna..lg² budak²..org tua dah x main la maxis ni dek..hak3..aku ade gak maxis..gune Youth Club la sbb masih mude..ngeh3


          Maxis skrg nie ade Mobile Internet..tp mahal la..org kayak je leh gune..T____T

          Maxis Berukband plak aku xnak cite sbb aku x paham pasal maxis berukband..hahaha..tp aku dengar dorg yg gune mmg bengang ngn beruk nie..aku x tau la npe..aku penah gune skali je..beruk kakak aku..mmg line die putus²..aku xde la bengang..aku nie penyabar orgnye..huk3

         U Mobile ni pon mahal..aku tgk slalu org cine je pakai..aku x tau nape..sebab dorg kayak kot..mmg kaye raye..tp yg basicnye : -

          Mmg agak murah..tp aku tgk pon dah x berkenan..huk3..dorang pon ade beruk gak tau..tgk bwh nie

         Beruk dorg nie murah jgk..tp aku x tau laju ke x..msti tgk tempat..leh r try nnti..hu3..segala information korang leh usha kat U Mobile..U!

          Skrang ade syarikat baru..TuneTalk..Taraaaa!
ni dorg punye rate..murah jgk kalau tepon..xyah msg..tepon je sampai pengsan..hu3

DiGi aku x wat kaler kuning..sakit mate..huhu
           Aku x nak ckp bnyk pasal Digi..tgk je la..hu3..dah penat menaip T_____T



DiGi mmg murah kalau nak wat telepon..kalah TuneTalk..taraaa! kalah! hak3! lepas aku survey dorg nie..aku terpikat ngn DiGi..dulu time aku kecik aku penah gune dalam setahun..murah!tp aku tuka maxis ngn celcom sbb kawan² aku ngn family² aku pakai maxis ngn celcom..sebab tu lah aku tinggalkan DiGi..huhu T__T Cine pon ramai pakai DiGi..tabik spring!ho3 dah mula mengarut T____T

mmg laju dan sesuai untuk student..tp ni budak² palk xleh gune..org tua je leh pakai..hak3..ade lagi 1
(kalau x nampak tulisan kat gambar,klik gambar tw..hehe)
yg ni sape nak try leh r..sebulan free..lepas sebulan tolak balik..cakap tak nak gune..hahahaha..dah penat taip..jd aku rase aku nak beli beruk DiGi la nnti bile aku dah tua..hur3..bye ^_____^ leh layan video bawah nie..lagu die syok..hu3


sekian..salam 1 malaysia..hu3
P/s: penat taip mende nie..wat research..hu3
keh,nak tido..baaiiibaiiiii ^__________^

Thanks A Lot For Reading..T______T ^______^

4 comments:

  1. byk tol info sal talian tpon skrg ni erk..hahaha..pape pon,antara sume,aku gune clcom jerk,beruk clcom,no pon clcom,xtau la nape..hahaha ;p

    ReplyDelete
  2. aihh,, byk nya tulis info,
    huhuhuhu,,tp aku suka guna clcm,
    Upax, mudah, ramai yg guna

    ReplyDelete
  3. @apiih @akif mazlan hoho..btol²..celcom la power..aku suke gune Upax ^__^

    ReplyDelete
  4. Asal la ko review ikut suka kau.Review tu ikut kualiti,harga bla2 bukan ikut kau suka atau x.Patut xyah wat review la weh.Buat jenuh je ko buat blog tapi x tau apa yg reader nak..Sakai

    ReplyDelete