Pages

Tuesday, September 7, 2010

Al-Kisah Seorang Isteri Yang Kuat Membebel

Assalamualaikum & Salam Sejahtera :)

Thanks Akak Ann bagi adik letak kat entri ni :)

Hari ini dah Ramadhan ke berapa entah..aku x peduli..hak3..yang ada dalam kepala aku ni raya x best..aku pun x tahu kenapa aku rasa macam tu..kalau adik beradik balik kampung tu okay lah..tapi ......entahla..aku pun x tahu :P hanya ikut je la kemana orang pergi..masa zaman budak kecik dulu best la sebab dapat duit raya..setiap tahun aku boleh dapat RM100..kah3..satu kampung mengembara :P

Okay! Aku nak story telling dengan korang ni..

Dalam sebuah rumah ada Suami & Isteri yang dah berkahwin..memang la dah berkahwin..hu3
Si Isteri ni jenis yang asyik membebel je..sepanjang hari membebel..sehari kalau x membebel x sah..semua yang Suami buat salah..semua salah, salah, salah..

Pada suatu hari, bekalan air terputus..Isteri ni suruh la Suami pergi perigi ambil air..Suami ni dengan malasnya & sakit telinga x tahan dengar bebelan Isteri, dia pun pergi lah ambil air..selang beberapa minit, Suami ni panggil Isteri sebab dalam perigi pun x ada air..Isteri ni pergi ke perigi tersebut..dia masukkan kepalanya ke dalam perigi ingin melihat samada ada air atau tidak..

*perigi tu berhantu..macam cerita The Ring..Isteri masa itu tidak sedar bahawa perigi itu perigi yang berhantu..

Tiba², Isteri ni rasa ada yang menolaknya..sambil menjerit, Isteri jatuh ke dalam perigi..Suami lah yang menolaknya..katanya dia sudah tidak tahan dengan bebelan Isteri..sakit telinga..Suami tutup perigi dengan papan yang besar dah terus pulang ke rumah..

Malam tu, Suami ni teringat kat Isteri..boring la sorang² kat rumah..selalu ada jugak orang yang bercakap..ni sunyi je..Suami bercadang ingin pergi ke perigi tersebut..

Sampai di perigi tersebut, Suami buka perigi tersebut..dia menghulur tali untuk tarik Isteri ke atas..bila tali tu macam ada seseorang yang pegang, Suami ni tarik la tali tu..tiba², yang memegang tali tu bermata merah, muka yang hodoh, rambut serabai..Suami terus bertanya;

Suami : Kamu siapa?
Awek mata merah : Aku hantu perigi ni..
Suami : Mana Isteri aku?
Awek mata merah : Ada kat bawah nun..
Suami : Kenapa kamu yang naik? Kenapa kamu yang pegang tali ni? Aku nak ambil Isteri aku balik..
Awek mata merah : Itu aku tahu..tapi aku pon dah x tahan dah dengan Isteri kau tu..sebab tu aku naik!

HAHAHA..moralnya; isteri janganlah kuat sangat membebel..bebel sikit² x pe lah..suami plak hargailah apa yang ada :)

Thanks for reading..
Assalamualaikum :)

6 comments:

  1. mak ai sampai antu pon x tahan dia membebel

    dasyat gile

    ReplyDelete
  2. hahaha.. kelakar cite ni.. memang pedih telinga kalau kene bebel.. huhu

    ReplyDelete
  3. seronok-seronok. hahaha. tapi kena gak bebel. kalau tak bebel, tak syok. hahaha

    ReplyDelete