Pages

Wednesday, October 13, 2010

Ada Apa Dengan 10.10.2010?

Assalamualaikum :)

Ahad lepas, 10.10.2010 atau pun 10 Oktober 2010, ramai orang sibuk tentang tarikh yang cantik..ada juga yang cadangkan tarikh 20.10.2010 sebagai satu lagi tarikh cantik @ smart..kalau macam tu setiap tahun mesti ada tarikh macam tu & mesti ada orang yang mengambil kesempatan dengan tarikh tersebut..contohnya nak kahwin..tarikh 10.10.10 pukul 10:10:10..semua 10..sakit mata tengok nombor 10..hak3

Contohnya perkahwinan angkasawan Malaysia yang pertama iaitu Sheikh Muszaphar Shukor & Dr. Halina. Memang besar-besaran lah majlis diorang tu..mewah yang amat..tapi kita x boleh buat mewah2 sangat..agama dah mengajar kita supaya bersederhana, berjimat cermat, & tidak berbangga-bangga. Aku bukan nak menentang majlis perkahwinan besar-besaran. Terpulang kepada mereka yang #TakTahan lah nak buat majlis yang macam mana :P

Kredit gambar: azuanrazi

Ada juga company yang nak juga ambil kesempatan..contohnya Ubuntu..diorang dah release Ubuntu 10.10..hari Ahad tu aku tunggu lah diorang release..banyak kali aku buka website diorang..tengok2 malam waktu Malaysia baru diorang release..nak download x boleh sebab abang aku tengah guna..menyampah! Esoknya balik sekolah terus aku download..hu3..time tu plak nak download x boleh..error apa benda entah..banyak kali aku klik download last2 mau jugak..

Desktop Ubuntu 10.10 boot dari pendrive

Google Chrome pada Ubuntu 10.10Kepada peminat2 Ubuntu, download lah sekarang..kalau x nak download, beli la CD diorang sambil derma duit sikit kat diorang..dapat pahala insyaallah..kalau x nak jugak, request free CD je..beberapa minggu sampai la kat peti surat korang :)

Perkahwinan pada hari tersebut adalah hari yang paling happy buat diorang & peminat2 angkasawan negara..ada juga yang cemburu Sheikh Muszaphar kahwin dengan perempuan lain..peminat2 Sheikh Muszaphar bukan calang2..siap pakai baju gambar Sheikh Muszaphar lagi..fanatic betul!hak3..tahniah kepada Sheikh Muszaphar & kepada sesiapa yang telah selesai majlis perkahwinan dengan sempurna sekali pada hari tersebut :)

Ubuntu pula adalah kegembiraan kepada aku & semua peminat Ubuntu!hak3

Disebalik kegembiraan, ada juga kesedihan ke atas kemalangan ngeri juga pada tarikh 10.10.10..ramai blogger yang buat entri tentang kemalangan ni..cuba lah Google..

Kredit gambar: cikgudahlia

Banyak gambar yang telah diupload dan kebanyakan gambar tu sedikit ngeri..ada gambar yang hanya tangan sahaja..badan x ada..ya Allah..minta2 jauhkan perkara tersebut daripada kita, keluarga kita, & semua yang kita kenali..

Sampai sini sahaja review 10.10.2010..hu3

Thanks for reading
Assalamualaikum :)

1 comment: