Pages

Saturday, March 26, 2011

Earth Hour 2011?

Hello :)


Buat pertama kalinya aku mengambil berat tentang program tutup lampu selama satu jam ni. Tahun lepas rasa nak tak nak. Last2 memang tak buat. Alasannya nak buat homework la kan. Ha3! Tahun ni belum dah tak ada homework, boleh la kan join? Ha3! Rasanya kat Teluk Intan ada ke support Earth Hour ni?

Kalau rumah aku tak support benda ni, aku akan keluar jugak ke kawasan sekitar. Bandar Teluk Intan ke. Tahun ni kita tutup lampu, tutup Facebook, Twitter. Ha3! Semua tutup la. Pasang lilin je. Ha3! Aku cakap macam aku nak buat sangat je. Aku off bersocial selama sejam. Lampu tu belum pasti. Tengok keluarga la. Hu3.

Mari tengok sedikit sejarah Earth Hour.

Program ini banyak mendapat kritikan pada mulanya. Boleh baca di Wikipedia

Earth Hour 2009 San Mateo, CA

Majoriti gambar kat atas tak support kan?

During Earth Hour 2008 Sydney



Earth Hour 2008 Google Canada


During Earth Hour 2009

Bangga! KLCC pon support!

Kita tunggu 8:30 malam ni. Kita sama2 jayakan program ni. Mari sejukkan bumi walaupun hanya sedikit tapi amat berbaloi :)

Sekian :)

2 comments: