Pages

Friday, April 23, 2010

Cikgu Oh Cikgu.....

Assalamualaikum.....


Pendahuluan entri ni nak cite pasal cikgu..korang tahu x ape tu cikgu? sila bukak kamus dewan..ekeke..bukan maksud cikgu yg aku yg sampaikan..sila rujuk cikgu sekolah menengah bukan pensyarah..cikgu sekarang mcm²..ade yg dah nak meningkat tua, ade plak yg muda..hensem², comel²..haha..selalunye pelajar pompuan la yg tergile²kan cikgu yg hensem², comel²..tp x semua pompuan


Bile pompuan tu mcm suke kat cikgu tu, mcm² die akan buat untuk tgk cikgu tu hari²..alar, mcm makwe ngn pakwe la..hari² law boleh nak tgk..kan²?hehehe..selain itu (cikgu BM aku galakkan menggunakan penanda wacana..haha) pompuan tu akan lebih suke belajar ngn cikgu tu..dah x ingat org lain..fokus 100% time cikgu tu ngajar..mungkin ni tips nak bg fokus kot..kene suke kat semua cikgu yg mengajar walaupun terpakse..hahaha

Tp sebaliknye, pelajar lelaki msti suke kat cikgu pmpuan yg comel², cantik²..xkan suke kat cikgu laki kot..eeuuuuwwww!hahaha


Kalau laki yg mcm gatal² sebab xleh garu, mule lah mcm² die tgk pd cikgu pompuan tu..tgk ape aku xnak la cerite karang korang ckp aku ni gatal plak..hehe..tp tu normal la kan..bukan aku nak larang tp jgn lebih²..berdosa..huhu..cikgu pompuan pon satu hal, knp menonjolkan aurat² tersebut walaupun cikgu tutup ngn tudung ke..makeup lebih², minyak sebotol, baju agak mcm ketat sebab nampak bentuk..aduyai (trademark Nabil)..menjejaskan iman budak laki je..huhu


Panjang tul pendahuluan..kalau la time exam aku wat panjang cmni..haha..pendahuluan pnjg tp isi x pnjg baik x yah..




Aku nak cerita tentang seorang cikgu Pendidikan Jasmani & Kesihatan (PJK), laki..xde kait-mengait dengan pendahuluan kat atas..tu hanye serba sikit tentang pendapat aku..huhu..cikgu PJK tahun nie ade dua orang..sorg mmg guru tetap sekolah aku..sorang lg cikgu praktikal..sibuk suruh buat betul² takut pensyarah die datang tgk..sebelum tu, tahun² sebelum nie x pernah kitorang (budak laki kelas aku) dapat cikgu PJK cm tu..cm tu? cm ape? kejap la..nak cerite la nie..haha

Aku mulekan dulu ngn cikgu yg mmg cikgu tetap kat sekolah aku tu..umur die dah nak tua cmtu..gatal..ckp bende x senonoh je depan laki..mulut xde insuran plak tu..nak mengutuk je..kawan aku yg gemok asyik kene kutok je ngn cikgu tu..kesian la tgk kwn kene kutok..msti sedih dlm hati nie..kutok plak lebih²..pastu kalau bende yg xleh nk buat atau melebihi kemampuan seseorang, tu pon nak kutok..kitorang tahu la die power..main bola, lari laju walaupun dah agak tua..tahu la nak bg nasihat tp kutok jgnla lebih²..kitorang ngn cikgu nie xde la bengang sgt..anggap main² je..tp ngn cikgu praktikal kitorang dah x leh tahan..


Setiap kali kelas mesti ade je yg kutok sbb x puas hati ngn kelas aku..sebelum nie kitorang ok lg ngn cikgu tu..mcm biase la kutok² tu kitorang x peduli sgt..marah pon marah kejap je pastu lupekan..tp hari khamis lepas, die ajar wat ape ntah..tepuk² tgn lompat²..ade yg x leh buat..pastu buat x serentak..die byk kali ckp kelas form3 pon lg elok dari kelas kitorang (form5)..benci jgk PJK sebab hari² wat bende boring..kalau main bola ke, main rugby ke, bola tampar ke ok la..lepas je kelas PJK tu die ade kelas ngn kelas form5 lain..tidak lama kemudian lama la jgk..huhu ade budak kelas tu bgtahu kwn aku yg cikgu tu ckp kelas aku cm lembu!! ade ke patut die kutok kat orang lain? lepas aku dengar tu aku bengang gile..mmg bnyk kali cikgu tu ade ckp kitorang mcm lembu!! 


Aku nie ketua kelas..haha..sebagai ketua kelas, aku pakat ramai² minggu dpn x yah turun PJ..buat mogok..haha..lantak lah..senang je nak ckp yg cikgu tu ckp kitorang cm lembu!! Mapuh g r! Biar cikgu tu failed praktikal die..jahat nye aku nie T____T tp cikgu hormatla kitorang dulu..sebab cikgu x hormat kitorang, kitorang x kan hormat kat cikgu..kalau layan jgk tp marah kat cikgu tu baik x yah turun PJ..lg wat dosa je dalam hati x suke cikgu tu..tp tgk keadaan la nak buat mcm tu..kadang² pon ade jgk rase x sampai hati nak buat cmtu..

Aku mintak maaf..bukan aku nak mengutuk cikgu..tp tolonglah berubah..cikgu wat baik kat kitorang, kitorang wat baik jgk, tunjuk baik depan pensyarah cikgu..lantaklah sape nak ckp yg aku nie x de hati perut nak marah cikgu..aku ckp aku bukan nak mengutuk..kan blog nie untuk kite meluahkan perasaan..kan? kan? kan?hahaha..kesimpulannye, cmni ke cikgu sekarang???



P/s ; aku x de niat nak mengutuk!
Thanks for reading..
Assalamualaikum...

13 comments:

  1. betol ckp ko,cikgu kene hormat ank murid,baru ank murid hormat cikgu..aku sokong 11110000 %..ahahaha

    ReplyDelete
  2. to apiih ; bnyk nye..aku x belajar lg peratus smpai bnyk tu..hahaha

    ReplyDelete
  3. hahahaha..
    cekgu tuh kerek giler cakap blakang2..
    ko calar kan je kete dia.. kalo dia x bawak kete moto dia ko pancitkan! kah3
    aku salu buat dulu.. lalalalala...

    ReplyDelete
  4. cikgu hormat murid , murid hormat cikgu. :P

    ReplyDelete
  5. Cikgu sepatutnya beri tauladan yg baik utk anak muridnya, bukan pula sebaliknya...

    ReplyDelete
  6. [Mr Kamikaze] betol²..cikgu nie aku x tau la knp T___T

    ReplyDelete
  7. jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga ok.
    jgn disebabkan cikgu seorang tu awk pk cikgu zaman skrg semua cm2..tidak sama sekali..peace

    ReplyDelete
  8. [amirah] bukan sye maksudkan semua cikgu..ade sesetengah je T_____T

    ReplyDelete
  9. salam dik,
    sila ikut nasihat cikgu hokey
    ekekkeke..
    jangan lawan2 cakap cikgu taw
    belajar mesti mau mantop
    nanti dah mantop
    leh keje mantop
    beli keta mantop
    leh dapat aweks mantop gak
    hahhahah...

    jadi lah pelajar yg mantop
    hormati yg tua
    hormati cikgu anda
    lalalla

    ReplyDelete
  10. [blueCITY] baik akak..akan digunakan nasihat akak itu..huhu..tq..nak tambah..laptop mantop..wakaka

    ReplyDelete
  11. Good article. I certainly appreciate this site. Thanks!

    Also visit my web site - trials frontier hack

    ReplyDelete