Pages

Wednesday, November 17, 2010

Upgrade Kepada Dunia Tanpa Wayar

Hello :D
Selamat hari raya aldil adha :)

Dah 2 tahun aku jadi pengguna Streamyx 512kbps.. Puas hati la guna Streamyx.. Mula2 aku pelik jugak ada orang cakap Streamyx slow.. Memang la sebab ada speed limit.. Tapi yang best x ada bandwidth.. Kalau broadband, ada time laju, ada time slow.. Ada bandwidth plak tu..hu3.. Memang kadang2 Streamyx slow.. Pernah beberapa kali x boleh nak login sebab cable telefon kena curi..hak3


Kalau time cuti panjang, abang2 kakak2 balik kampung.. Rumah pakai modem biasa je.. Nak guna internet, berebut cable LAN..hak3.. Dah lama angan2 nak ada wireless kat rumah ni.. Minggu lepas g survey, dapat beli wireless modem TP-Link.. Yang banyak kedai jual jenama D-Link tapi abang aku cakap kurang elok.. Mungkin rezeki, TP-Link lagi murah dari D-Link..hu3


Balik rumah, setting sendiri.. Mula2 abang aku buat setting manual.. Banyak kali tapi x menjadi.. Pastu aku cuba CD yang dia bagi.. Terus menjadi bangga plak.. Kini rumah ku dah wireless.. X payah berebut cable LAN lagi..hak3


Nanti sape2 yang datang rumah aku ke, boleh la kalau nak guna.. Sejam RM1.. Macam CC plak..hak3

Thanks for reading :)

11 comments:

  1. wah wah..
    ade wireles..
    nak datang umah la..
    leh curi2 maen tenet.
    hahaha.
    d:

    ReplyDelete
  2. hahaha... guna web page setup lg sng...

    ReplyDelete
  3. [Anonymous]
    aku rase CD lagi senang..hu3

    ReplyDelete
  4. weeehuuu...on9 di mana2 sahaja wpun dlm bilik kecik....syok kan rumah guna wireless...

    haaaa...dah3...jgn main tenet je...pi study...SPM dh bape hari je lg...study dik...good luck ye utk SPM..do your best

    ReplyDelete
  5. [ein]
    syok..tp adik belum ada laptop @ nset yg ade wifi..jadi guna pc je..wifi ni untuk org lain gune..hu3

    Ok akak :)

    ReplyDelete
  6. bro..apsal xupgrade jd streamyx combo je..
    dpt free wireless modem...pas2 free cll kt sume TM homeline no..

    ReplyDelete
  7. [Shahir]
    ade la sebab kenapa aku x upgrade..kalau boleh, dah lama aku upgrade..lg pon aku mmg pakai combo 512..masih dlm kontrak..hu3

    ReplyDelete